Angst

Iedereen kent het gevoel wel eens zenuwachtig te zijn of iets spannend vinden.

Maar wat als deze spanning teveel wordt? Wat als je niet meer naar school durft? Of enorme kiespijn hebt, want voor de tandarts ben je bang. Je haalt onvoldoendes, ondanks dat je zo hard geleerd hebt, lijkt alles als sneeuw voor de zon verdwenen. Goed bedoelde adviezen lijken niet te werken, dus op zoek naar andere, betere ondersteuning.

Wat we doen bij Yoi

Bij Yoi hebben we veel ervaring en kennis met het verminderen van angstgevoelens en het vergroten van het zelfvertrouwen. We helpen je om moeilijke, spannende situaties te begrijpen. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou de beste manier is om met spanning om te gaan.

Methoden

We gebruiken methoden die werken. Sommige daarvan zijn wetenschappelijk onderbouwd, andere hebben hun waarde in de praktijk bewezen.

De programma’s die we bij de aanpak van angst inzetten, zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Deze vorm van therapie gaat, kort gezegd, uit van de samenhang tussen gedachten, gevoelens en gedrag rondom een bepaalde gebeurtenis. Door hier meer inzicht in te krijgen, zal er meer zelfvertrouwen ontstaan omdat je leert hoe je het beste met de situatie om kan gaan, welke gedachten helpen en een goed gevoel geven.

Enkele van de door ons gebruikte methoden/programma’s:

  • Denk goed, voel je goed
  • Denken + Doen = Durven
  • Je Bibbers de Baas
  • Spreekt voor Zich (speciaal voor selectief mutisme)
  • Vriendenprogramma

Dapper leren zijn en vertrouwen op jezelf? Neem dan contact met ons op.

Please leave this field empty.

Top