Trauma, Rouw & verlies

Stel je maakt iets naars mee, stel je verliest iemand

Het kan iedereen overkomen. Maar dit was toch wel heel vervelend; een ongeluk, gepest worden, een brand of iets anders. Misschien is het maar één keer gebeurd of duurde het langer. Je voelt je in elk geval anders. Daardoor ben je bijvoorbeeld sneller boos, kun je slecht slapen, is het lastig om je aandacht ergens bij te houden of blijf je steeds terugdenken aan de nare gebeurtenis.

Iemand of iets verliezen kan zijn door een ongeluk, ziekte, maar het kan ook zijn vanwege een verhuizing, een echtscheiding, ontslag etc. Verlies brengt in elk geval heel veel gevoelens met zich mee. Verdriet is zo’n gevoel dat door andere mensen ook begrepen worden. Maar je hebt waarschijnlijk ook gevoelens die je zelf niet zo goed snapt zoals boosheid, schaamte en schuld. Andere mensen vinden het lastig om daar over te praten. Misschien wil je helemaal niet praten over je gevoelens of kun je er niet over stoppen.

Wat we doen bij Yoi

Bij Yoi kunnen we je helpen om de nare gebeurtenis een plek te geven. Je kunt het niet vergeten, maar er niet meer voortdurend aan te hoeven denken, kan al een hele opluchting zijn. Soms helpt het ook om iets beter te begrijpen. We helpen je om te begrijpen wat rouwen precies is en hoe jij het verlies kunt verwerken. Welke herinneringen wil je bewaren, welke gevoelens passen daarbij.

Methoden

Enkele van de door ons gebruikte methoden/programma’s, specifiek voor trauma:

  • EMDR
  • Slapende honden, wakker maken!
  • WRITEjunior

Specifiek voor rouw:

  • Psycho-educatie
  • Ontspanningsoefeningen
  • Speltherapie

Wil je hulp om weer rustig te kunnen slapen en mooie herinneringen te koesteren? Neem dan contact met ons op.

Please leave this field empty.

Top