Amal Marguoum

Mijn naam is Amal Marguoum, ik ben 25 jaar en ik woon in Dordrecht. Ik ben één van de geluksvogels die al sinds haar 11e wist wat zij wilde worden. Ik heb hier een lange weg voor moeten afleggen. Ondertussen heb ik een MBO-diploma Juridisch Dienstverlener, HBO-diploma Toegepaste Psychologie en een premaster certificaat Kind- en Jeugdpsychologie op zak. Het enige wat mij nog rest om mijn master diploma te behalen en mijzelf een kind- en jeugdpsycholoog te kunnen noemen is een stage. Deze stage volg ik met veel plezier bij YOI.

Toen ik voor het eerst bij YOI kwam voelde ik direct de warmte en voelde ik mij welkom. Ik hoop dat ik dit voort kan zetten bij iedereen die hier langskomt.

Ik kan mij volledig vinden in de visie en missie van YOI en heb altijd geloofd dat een kind onwijs veel kracht in zich heeft. Sommige kinderen hebben wat meer hulp nodig om hun eigen kracht te kunnen zien en te gebruiken en ik zou het kind hier graag bij willen helpen. Ik vind het belangrijk dat het kind zich veilig voelt, gehoord en gezien wordt en zichzelf durft te zijn. Om het kind dit allemaal te laten ervaren zal ik met een open en niet-oordelende houding naar het kind luisteren, kijken wat anders kan en wat hetzelfde kan blijven.

Ik heb erg veel zin in de komende tijd waar ik erg veel zal leren. Ik kan niet wachten om de wijsheden die kinderen met zich meedragen te horen.

‘Children are not things to be molded but are people to be unfolded’ – Jess Liar.

Top