Demy Musch

Mijn naam is Demy Musch, 54 jaar.
Ik ben vader van drie kinderen, waarvan de oudste meervoudig complex gehandicapt is.
Kort na zijn geboorte werd ik huisvader en ben ik jarenlang verantwoordelijk geweest voor het huishouden en de verzorging en de opvoeding van mijn kinderen.
Door de zorg voor mijn oudste zoon heb ik kennis gemaakt met de doelgroep en veel praktijkervaring opgedaan in coaching, begeleiding en verzorging van zowel kinderen als volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking of psychiatrische problematiek. Hierdoor heb ik leren kijken naar wat mensen wél kunnen in plaats van naar wat ze niet kunnen.

Momenteel werk ik onder andere op freelance basis als coach en begeleider/verzorgende voor Yoi.

Ik bied individuele begeleiding en coaching, door structuur aan te brengen en de zelfredzaamheid te stimuleren.
Ik heb een brede interesse en ervaring in het begeleiden van verschillende activiteiten zoals zwemmen, snoezelen, spelen met aangepast materiaal, Shantalla massage, paardrijden etc.
Zelf ben ik erg actief en sportief. Ik vind het leuk om dit mee te nemen in de begeleidingsmomenten, afhankelijk van de mogelijkheden.
Naast de individuele begeleiding, begeleid ik ook groepsactiviteiten. Zo ben ik Aikidoleraar en geef ik Rots&Water training aan (bijzondere) kinderen en/of jongvolwassenen. De basiselementen van zowel Aikido als Rots&Water zijn o.a. gronden, centreren en focussen. Die elementen spelen ook een belangrijke rol in mijn dagelijks leven en gebruik in de begeleiding die ik bied.
Ik ondersteun graag bij de persoonlijke verzorging (douchen, aan- en uitkleden, eten/drinken, transfers per tillift etc). Daarnaast heb ik een brede kennis van en ruime ervaring met het toedienen van medicatie, epilepsie, bereiden van ketogeen dieet en verschillende verpleegkundige handelingen.

Het werken met deze doelgroep geeft me energie, inspiratie en voldoening.
Het zijn niet alleen de kinderen die dit doen. Ook van mede-hulpverleners die ik in dit werk tegen kom, krijg ik dit gevoel.

Top