Ellen Kunz

Ik ben Ellen Kunz, 36 jaar, moeder van 3 prachtige meiden en als freelance orthopedagoog regelmatig betrokken bij Yoi. In de loop van de tijd hebben vele gezinnen Yoi gevonden en weer verlaten met nieuwe inspiratie. Waar Yoi voor staat, kan ik me als orthopedagoog en als mens helemaal in vinden.

Als je de letters van Yoi omdraait, kun je er met een beetje fantasie ook I ♥ Y van maken!

Liefde daar gaat het om in het dagelijks leven: liefde waardoor je je zorgen maakt om je kind, liefde die je er toe aanzet om externe hulp te zoeken die je kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen bijvoorbeeld omdat het nu vastloopt of omdat ontwikkeling lijkt te stagneren, om je kind juist dat stapje te leren bijzetten die het zonder ondersteuning (nog) niet kan maken.
En elke kind heeft recht op dat stukje liefde, heeft recht op het gevoel ‘zich geliefd weten’ door anderen maar ook door zichzelf. Sommige kinderen kunnen dat niet alleen, moeten leren om zichzelf te waarderen of om zekerder te worden van zichzelf, zodat ze ontdekken dat ze goed zijn zoals ze zijn met hun kwaliteiten maar ook soms met hun beperkingen.
En soms? Soms lukt dat niet zonder hulp van buitenaf. En precies daarin ligt mijn drijfveer om orthopedagoog te zijn: om vanaf de zijlijn te ondersteunen in het ontwikkelingsproces van kinderen om te ontdekken wie ze zijn, daar blij mee te zijn en om te helpen in het verstevigen van die liefdevolle basis tussen ouders en kinderen, zodat ze zich zo optimaal mogelijk verder kunnen ontwikkelen.
Gewoon omdat samen groeien niet altijd vanzelfsprekend verloopt zoals je graag zou willen..

Wie weet tot ziens bij Yoi! Ik help u en uw kinderen graag verder.

‘If I had to choose between loving you en breathing
I would use my last breath to say I love you.’

Top