Gertjan van Kapel

Mijn naam is Gertjan van Kapel, ik ben 29 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Ik ben bij Yoi werkzaam als Orthopedagoog.

Voordat ik Orthopedagoog ben geworden, heb ik vele verschillende ervaringen opgedaan. Zo heb ik een aantal studies gevolgd, ben ik zowel in Zwitserland en Engeland werkzaam geweest als Au Pair en heb ik veel vrijwilligerswerk verricht. De kern van deze bezigheden was altijd gericht op kinderen, waardoor de keuze voor orthopedagogiek uiteindelijk niet geheel verrassend was.

Tijdens het bachelor gedeelte van mijn studie kwam ik bij Yoi terecht als stagiair, wat dusdanig goed beviel, dat ik uiteindelijk ook mijn masterstage met veel plezier bij Yoi heb mogen afronden.
Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik vooral diagnostiek en begeleidingen interessant, uitdagend en leuk vind om te doen. Bij Yoi zult u mij dan ook vooral op deze gebieden tegenkomen. Hierbij kan ik zowel contact hebben met het kind, als op een analyserend niveau ermee bezig zijn wat voor problematiek er aanwezig is en hoe dit het beste aangepakt kan worden.  Hierbij heb ik een zeer brede interesse heb in allerlei orthopedagogische onderwerpen, maar mijn passie ligt voornamelijk bij (Hoog)begaafdheid, AD(H)D en Autisme.

Naast mijn werk als orthopedagoog ben ik een zeer actief trompettist, en speel ik in een aantal orkesten. Daarnaast help ik regelmatig mee bij projecten in de wijk, zoals bij een spelotheek gericht op hoogbegaafde kinderen en het geven van trompetles. Ten slotte vind ik het erg leuk om zelf spellen te ontwerpen.

Top