Lèvi Post

Mijn naam is Lèvi Post. Ik ben 25 jaar en ik ben in september 2020 als stagiair bij Yoi begonnen. Hier hield ik mij vooral bezig met het meekijken en afnemen van testen, intakegesprekken en begeleidingen. Mijn uiteindelijke doel hierin was om deze activiteiten binnen een korte periode volledig zelfstandig uit te voeren. Dit is dan ook gelukt, want ik werk sinds maart bij Yoi als kinder- en jeugdpsycholoog met veel plezier!

Na het afronden van de middelbare school wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Ik heb namelijk al snel een goede klik met kinderen. Ook kan ik voor mijn gevoel bij kinderen erg veel bereiken. Dit werd bevestigd tijdens mijn vrijwilligerswerk in India, Hier gaf ik les aan 60 weeskinderen. Ook heb ik veel verschillende activiteiten met hen gedaan zoals voetballen en tekenen. Ik ging ook altijd mee naar school om hier ondersteuning te bieden. Ik had en heb zulk leuk contact met deze kinderen, dat dit mij verder heeft gestuurd naar het werken met kinderen. Ook heeft dit mij toen in laten zien dat mijn hulp daadwerkelijk verschil maakte.

In mijn ogen is ieder kind uniek. Ik help hen dan ook graag om hun kracht en sterktes te halen uit hun unieke eigenschappen. Hierbij staat voorop dat het kind zich veilig en gehoord voelt. Daarom is wederzijds vertrouwen een belangrijk beginsel binnen de begeleiding. Binnen mijn begeleidingen en behandelingen vindt ik het ook erg belangrijk om actief en creatief bezig te zijn. Zo zitten we niet alleen op kantoor, maar kunnen we ook voetballen, zwemmen, verven, tekenen of een dagje klimmen in het klimbos.

Ik heb gekozen voor Yoi als werkplek omdat het team erg leuk en professioneel is. Ook past de manier van werken hier erg bij mij. Er wordt namelijk niet gelijk een label geplakt op een kind, maar gekeken naar tekorten en sterktes van een kind. Vervolgens wordt dit gebruikt als uitgangspunt om mee te werken. Wat ik het leukste vind aan werken bij Yoi is dat de collega’s net een hechte familie zijn, wat zorgt voor een erg fijne werksfeer. Zo is er altijd ruimte voor vragen of overleg en staat iedereen altijd voor je klaar. Kortom, een perfecte plek om te werken.

Top