Lieke Maas

Mijn naam is Lieke Maas en ik ben 22 jaar oud. Op dit moment volg ik de master ‘Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben ik stagiaire bij Yoi Orthopedagogiek & Trainingen. Wat ik erg fijn vind aan Yoi is dat er veel mogelijk is op het gebied van begeleiding en behandeling. In overleg met de ouders, de school en uiteraard het kind wordt een begeleiding opgezet die het beste past in de situatie waarin het kind zich bevindt. Bij Yoi staat het kind echt centraal en daarbij wordt er adequaat naar de omgeving geluisterd.

In september 2017 ben ik gestart met mijn eerste master ‘Human Learning and Performance’ en in september 2018 ben ik gestart met mijn tweede master ‘Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie’. Ik volg twee masteropleidingen Psychologie, omdat zowel het leersysteem/onderwijssysteem als de (mentale) ontwikkeling bij kinderen mij erg aanspreekt. Beide masters zal ik in juli 2019 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afronden.

Mijn interesse voor het werken met kinderen is al vroeg ontstaan. Zo was ik bijvoorbeeld vijf jaar lang assistent-leraar in de kindergroepen bij Aikido Dordrecht en was ik student-docent bij het Wetenschapsknooppunt aan de Erasmus Universiteit. Voor het Wetenschapsknooppunt heb ik aan verschillende projecten meegewerkt, zoals het geven van een lessenreeks psychologie aan een plusklas op de basisschool. Op dit moment ben ik huiswerkbegeleider en geef ik bijlessen aan leerlingen van de middelbare school. Het werken met kinderen vind ik erg interessant, omdat ieder kind anders is en er voor ieder kind een unieke manier is om te zorgen dat hij/zij optimaal ontwikkelt. Hier houd ik mij dan ook graag mee bezig tijdens mijn werkzaamheden bij Yoi!

“Nil volentibus arduum” (niets is onmogelijk voor hen die willen)

Top