Lieke Maas

Naam: Lieke Maas
In dienst bij Yoi sinds: 2019
Expertisegebieden: Angsten (waaronder selectief mutisme en faalangst), Depressie, Perfectionisme, Zelfbeeld
Motto: “Nil volentibus arduum” (niets is onmogelijk voor hen die willen)

Momenteel werk ik bij Yoi als kinder- en jeugdpsycholoog. Wat ik fijn vind aan Yoi is dat er veel mogelijk is op het gebied van begeleiding en behandeling. In overleg met de ouders, de school en uiteraard het kind wordt een begeleiding opgezet die het beste past in de situatie waarin het kind zich bevindt. Bij Yoi staat het kind echt centraal en daarbij wordt er adequaat naar de omgeving geluisterd.

In juli 2019 heb ik mijn twee masterspecialisaties ‘Human Learning and Performance’ en ‘Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Ik heb twee specialisaties psychologie gevolgd, omdat zowel het leersysteem/onderwijssysteem als de (mentale) ontwikkeling bij kinderen mij zeer aanspreekt. Ook nadat ik ben afgestudeerd, blijf ik het interessant en belangrijk vinden om mij te verdiepen in (nieuwe) ontwikkelingen binnen de psychologie en hiermee mijn kennis steeds te blijven uitbreiden.

Mijn interesse voor het werken met kinderen is al vroeg ontstaan. Zo was ik bijvoorbeeld vijf jaar lang assistent-leraar in de kindergroepen bij Aikido Dordrecht en was ik student-docent bij het Wetenschapsknooppunt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor het Wetenschapsknooppunt heb ik aan verschillende projecten meegewerkt, zoals het geven van een lessenreeks psychologie aan een plusklas op de basisschool. Verder ben ik huiswerkbegeleider geweest en gaf ik bijlessen aan leerlingen van de middelbare school.

Het werken met kinderen vind ik erg interessant, omdat ieder kind anders is en er voor ieder kind een unieke manier is om te zorgen dat hij/zij optimaal ontwikkelt. Hier houd ik mij dan ook graag mee bezig tijdens mijn werkzaamheden bij Yoi!

Top