Linda van Twist- Rath

Mijn naam is Linda van Twist- Rath, sinds oktober 2017 werk ik op freelance basis voor YOI.

In het begin was ik vooral werkzaam als levenloops coach, hierbij begeleid ik clienten in hun zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie.

Later kwam daar ook de ouderbegeleiding/ coaching bij en vanaf januari 2021 zal ik samen met een collega een kleine groep met kinderen gaan begeleiden. Deze kinderen hebben allen als individueel doel het vergroten van de sociale interactie en sociale redzaamheid. Hoe mooi is het dat we ze dit in een kleine veilige groep kunnen gaan leren!

Inmiddels heb ik al een flink aantal ouders mogen begeleiden in de opvoeding of omgang met hun kind. Ik vind het keer op keer zo dapper dat ouders zich zo open en kwetsbaar op durven stellen. Ik begeleid het liefst vanuit mijn eigen ervaring. Mijn eigen dochters zijn ontzettend lief, maar daarnaast brengen ze allebei genoeg uitdaging mee. Saai is het bij ons thuis in elk geval nooit.

Ik heb in mijn werkzame verleden al een hoop verschillende dingen gedaan en met een heel diverse doelgroep gewerkt. Van de allerkleinsten met een diep verstandelijke beperking tot volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/ of psychische problemen. Ik heb als juf in het speciaal onderwijs gewerkt en ben ambulant woonbegeleider geweest.

De afgelopen jaren ben ik me meer en meer gaan verdiepen in HSP/HSS en heb ik daarnaast verschillende opleidingen gevolgd.

Sinds kort mag ik mijzelf met trots Individueel Emotioneel Begeleider noemen. In een coaching sessie maak ik gebruik van materialen om, bijvoorbeeld, een opstelling te maken. Zodat er letterlijk vanuit een ander oogpunt naar het ‘probleem’ gekeken kan worden. Ook kan ik de sessie tekenen, waardoor er een overzichtelijk naslagwerk ontstaat.

Het allermooiste van mijn werk vind ik dat ik er voor iemand mag zijn, dat ik iemand nieuwe inzichten mag geven en dat ik iemands zelfvertrouwen mag helpen groeien.

 

‘Alles wat je aandacht geeft groeit’

Top