Sanne Plazier

Ik ben Sanne Plazier, geboren op 9 maart 1998 in Dordrecht en pedagoog in spé.
Momenteel ben ik mijn hbo-opleiding Pedagogiek aan het afronden. Dat afronden bestaat naast het afstuderen zelf ook uit een jaar lang praktijkervaring opdoen.
Precies dat is wat ik doe bij Yoi: als stagiaire leg ik de verbinding tussen de kennis van school en de praktijk.

Wat voor mij belangrijk is in mijn werk, heeft alles te maken met wie ik ben als persoon. In drie woorden zou ik mezelf omschrijven als: positief, open-minded en empathisch. Maar net als ieder mens ben ik meer dan die drie eigenschappen en dat ontdekken is een wereldreis op zich. Voordat ik mijn studie Pedagogiek begon, heb ik verschillende dingen gedaan. Zo ben ik ook afgestudeerd als interieurontwerpster, en heb ik dus veel ervaring op het creatieve gebied. Tijdens die studie heb ik zelf ervaren hoe kunst en creatief bezig zijn therapeutisch kan werken, wat ik nu inzet als middel in begeleidingen om kinderen te helpen.

‘Mensen helpen, er zijn voor de ander’ zat eigenlijk altijd al in me. Terugkijkend naar mijn jeugd, groeide ik op met veel andere kinderen in huis. Mijn ouders zijn een aantal jaar gastouder geweest, en daarnaast heb ik een jonger broertje en zusje. Ik bevond me altijd in een omgeving waarin liefde geven en ontvangen, en zorgen voor elkaar centraal stond. Dit neem ik mee in mijn werk, waar ik handel vanuit mijn hart en me bewust ben van de gevoelswereld van een kind. Vanuit dit perspectief zie ik een kind als eigen individu met een eigen wil en eigen persoonlijkheid.

Als pedagoog zijnde is het mijn taak om ondersteunen en begeleiden waar nodig in het ontdekken en ontwikkelen van die eigen ‘ik’. Wie ben jij, wat wil jij en wat kan ik doen om je zo goed mogelijk te helpen. Mijn achtergrond, mijn visie en de kennis over ontwikkeling en opvoeden die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding, maken mij enthousiast en gedreven om in dit werkveld voor deze doelgroep iets te kunnen betekenen.

Top