Sanne Plazier

Ik was een mooi voorbeeld van een kind wat heel veel leuk vond, en niet goed wist waar haar kwaliteiten lagen. Het kiezen van een profiel op de middelbare school was een drama en daarna beginnen met een mbo-opleiding kwam eigenlijk te vroeg. Ik ben interieuradviseur gaan doen, omdat ik creatief ben en als kind al een fascinatie voor plattegronden had. Echter ontdekte ik al snel dat er ook veel styling bij kwam kijken en dat ik daar behoorlijke hekel aan heb. Ook paste mijn liefde voor de eclectische woonstijl niet helemaal in het straatje van de opleiding. Toch maakte ik de opleiding af, omdat ik besefte dat ik daarmee naar het hbo kon, iets waarvan ik voelde dat het beter bij me zou passen en wat meer keuzemogelijkheden bood. Ik heb veel tijd besteed aan onderzoeken wat ik nou echt leuk vind en welke opleiding ik zou gaan doen. Iets waar ik nu in mijn werk graag jongeren bij help. Ik besef me maar al te goed dat het maken van keuzes en ontdekken waar je kwaliteiten liggen, best lastig kan zijn.

Achteraf had ik kunnen weten dat pedagoog zijn goed bij me past. Ik ben idealistisch, positief, een dromer en wil wat betekenen in de wereld. Grootse idealen, die naarmate ik ouder werd meer realistische vormen aannamen. Nog steeds vind ik dat alle kinderen maximale kansen moeten krijgen om op te groeien, talenten te ontwikkelen en gelijkwaardig behandeld worden.

Ik handel vanuit mijn hart en ben me bewust van de belevingswereld van een kind. Ik zie een kind als individu met een eigen persoonlijkheid. Eigenlijk vind ik een mens ook wel eclectisch. Je bent een beetje van alles, constant in verandering. Niemand is met één woord of label te omschrijven, en dat geef ik mijn cliënten graag mee. Je bent goed zoals je bent. Als pedagoog zijnde is het mijn taak om te ondersteunen en begeleiden waar nodig in het ontdekken van je eigen ‘ik’. Dit doe ik het liefst op een creatieve en spelenderwijze manier. Tekenen, schilderen, bewegen, spel, praten. Dit alles zal regelmatig aan bod komen wanneer je met mij aan het werk bent.

Top